Linkbuilding

Linkbuilding is onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) en van groot belang om een hoge positie te krijgen in Google. Bij linkbuilding bouwt u systematisch aan zogenaamde backlinks. Dit zijn links vanaf externe websites naar uw website en van invloed op de pagerank van uw website. Volgens sommige SEO specialisten wordt ruim 50% van uw positie in Google bepaald door backlinks.

Linkbuilding en Google *

Aangezien ruim 97% van de potentiële kopers binnen Nederland gebruik maakt van Google tijdens de oriëntatiefase van een aankoopproces, is een hoge positie in de zoekresultaten van groot belang. Een hoge positie leidt tot meer bezoekers (traffic) en meer bezoekers leiden tot een hogere omzet. Linkbuilding is dus een essentieel onderdeel binnen een SEO strategie.

Vroeger keek Google bij linkbuilding naar kwantiteit, maar tegenwoordig weegt de kwaliteit van de backlinks zwaarder. Het gaat dus niet meer om het aantal links, maar om de relevantie van de links die naar uw website verwijzen. Een link vanaf een website die door Google als autoriteit op internet wordt gezien is dan ook van grotere waarde. Ook geldt dat de websites waarop links naar uw site staan, bij voorkeur gerelateerd zijn aan hetzelfde onderwerp.

Aan de slag met linkbuilding *

Linkbuilding kent zowel een aantal voordelen als nadelen. Het is dan ook van groot belang om eerst een linkbuilding strategie op te stellen voor je ermee aan de slag gaat. Een lange termijn strategie is tijdrovend, maar loont zeker. Bereid u dus goed voor en maak eenlinkbuilding stappenplan.